Dag 12: San Michele di Ganzaria – Carlentini

Het heeft vanochtend behoorlijk geregend en dat levert een prachtig plaatje op.

IMG_6241

Na het ontbijt, blijf ik in het restaurant zitten om het blog af te maken en hopelijk ook nog te delen. Dit lukt uiteindelijk maar ten dele omdat de batterij van de laptop leeg is Verwarde emoticon.

IMG_6242IMG_6246

We hoeven vandaag, volgens het navigatiesysteem, slechts 78 kilometer te rijden en dat zal ons ongeveer 1 uur en 30 minuten kosten. Nadat we hebben afgerekend, gaan we op weg naar onze volgende bestemming.

We rijden langs Caltagirone en ik stop even om een foto te maken. Ook hier weer volop vuilnis dat gewoon op of naast de weg wordt gegooid Verraste emoticon. Het lijkt de mensen hier niet veel te kunnen schelen Bedroefde emoticon.

IMG_6250

IMG_6251IMG_6252

De rit verloopt, met zo nu en dan een bui regen, zonder problemen en af en toe maken we even een foto, die we op het blog kunnen gebruiken.

IMG_1707IMG_1722

IMG_1715

Wat wel opvalt is de enorm slechte kwaliteit van de wegen, waarbij er af en toe sprake is van serieuze gaten in de weg Verwarde emoticon.

IMG_1726IMG_1728

IMG_1718IMG_1719

We stoppen in Palagonia even bij een supermarkt om broodjes en beleg te halen, zodat we straks in elk geval te eten hebben.

IMG_1720IMG_1725

Het is uiteindelijk 13:00 uur als we bij de laatste agriturismo van onze rondreis op Sicilië, Tenuta Roccadia, aankomen. We krijgen de sleutel en onze kamer blijkt ongeveer 600 meter van de receptie af te liggen, maar je kunt er gelukkig met de auto komen Verraste emoticon. De receptionist verontschuldigt zich voor het mindere weer, maar wat is ‘minder weer’ als het ruim 20 graden is en er af een toe een zacht buitje over trekt?

De kamer is prima en als Marijke test of er voldoende waterdruk is, moet ze dat bijna met een nat pak bekopen Emoticon met brede lach. Nadat we de bagage hebben uitgeladen, is het tijd voor een broodje.

 IMG_1731 IMG_1732

IMG_1734

Na de lunch verkennen we het landgoed en omdat het terrein nogal glooiend is, gaan we met de auto naar de receptie; de afstand bedraagt ruim 800 meter en dat gaan we, gelet op het hoogteverschil, echt niet lopen Knipogende emoticon.

 IMG_1733IMG_1736 

Deze  agriturismo heeft een restaurant waar je a la carte kunt eten. We borrelen eerst gezellig  het zonnetje, voor onze kamer en als het te fris wordt, gaan we naar binnen.

Rond 20:00 uur gaan we met de auto naar het restaurant, waar we een fles water bestellen en een fles Nero d’Avola.

Binnen een half uur is het restaurant bijna helemaal volgestroomd met Italianen en is er een bandje, dat afwisselend bekende Amerikaanse en Italiaanse liedjes ten gehore brengt.

IMG_1749IMG_1750

We delen een voorgerecht en dat smaakt heerlijk. Marijke bestelt Pasta pesto a la Siciliana en ik neem een Pizza Siciliana en wat nog nimmer gebeurd is, we krijgen het, hoewel het fantastisch smaakt, beiden niet op; het is gewoon veel te veel Verwarde emoticon.

IMG_1742

IMG_1747IMG_1743

       IMG_1746                IMG_1748

We nemen allebei nog een dubbele espresso en gaan dan naar onze kamer.

We hebben vandaag 80 kilometer gereden.

image

IMG_6241

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s