Dag 18: Binasco (I) – Bergen op Zoom

Als ik opsta en het licht aan doe, blijkt het geen 6:00 uur, maar 5:00 uur te zijn Verlegen emoticon.

We staan uiteindelijk dus om 6:00 uur op en als we allebei onder de douche zijn geweest, pakken we de koffers in en brengen die gelijk naar de auto. We ontbijten en als we daarmee klaar zijn, ga ik afrekenen. Het is net 7:15 uur geweest als we weg rijden. De rit naar huis bedraagt 998 kilometer.

Voordat we op de snelweg zijn, zie ik een tankstation, waar de diesel € 1,35 kost en als ik de tank wil vol gooien, komt er een pompbediende aan om te helpen; ik ben blijkbaar nog niet wakker, want dan kost die zelfde diesel ineens € 1,50 Boze emoticon. Gelukkig gaat er maar 30 liter in Teleurgestelde emoticon.

We bereiken zonder files de rondweg bij Milaan en wat onmiddellijk opvalt, zijn de besneeuwde toppen van de bergen, maar vreemd genoeg zijn niet alle toppen besneeuwd.

IMG_1895IMG_1896

IMG_1897

Bij de Italiaans-Zwitserse grens kunnen we zonder problemen doorrijden en daarna rijden de (meeste) medeweggebruikers ook weer zoals het hoort, namelijk volgend de gelden regels Knipogende emoticon.

IMG_1899IMG_1902

IMG_1908

IMG_1900IMG_1904

IMG_1909

Het is inmiddels 9:30 uur, als we uit de Gotthardtunnel komen en was er op de heenweg zon, toen we uit de tunnel kwamen, nu regent het en is het grauw Bedroefde emoticon.

IMG_1912IMG_1914

Bij een tankstation, waar we even voor 11:00 uur stoppen, peil ik de olie en gooi er een litertje bij, waarna we een heerlijke kop koffie drinken.

IMG_1915IMG_1894

We komen erachter bij het betalen achter dat een Zwitserse frank inmiddels 1:1 met de Euro staat Verwarde emoticon.

Het is 11:45 uur als we bij Basel de grens over gaan. Het plan is om voorbij Mulhouse van de snelweg af te gaan en dan een apotheek op te zoeken, zodat Marijke nog een aantal doosjes slaapmedicatie, die in Frankrijk vrij te koop zijn, aan te schaffen.

Net als op de heenweg, komen we, onbedoeld, in het dorpje uit, waar we toen voor € 1,19 getankt hebben en die prijs geldt nog steeds. Ik gooi de tank voor de laatste keer vol, want op deze tank kunnen we zonder problemen thuis komen.

Het navigatiesysteem stuurt ons naar het centrum van het dorp, maar daar is geen apotheek te vinden. Als ik in een bloemenwinkel om de weg vraag, blijkt de apotheek wel aan de opgegeven weg te liggen, maar ongeveer één kilometer verderop, vlak voordat je het dorp uitgaat Verwarde emoticon.

Omdat het eenrichtingsverkeer is, komen we nog bij een prachtige kerk, waar tegenover een kleurrijk huis is en een leuke speeltuin.

IMG_6724IMG_6726

We vinden zonder problemen de apotheek, war Marijke even mag uitleggen, waarom zij maar liefst 10 doosjes slaapmedicatie wil hebben Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_1917IMG_1918

We zitten vlakbij de snelweg A35 en passeren zonder problemen Straatsburg en vervolgen onze weg, richting Metz. Het is inmiddels bijna 14:30 uur.

IMG_1919IMG_1920

IMG_1921

IMG_1923IMG_1924

Ook Luxemburg levert geen files op, maar die zijn er wel bij Brussel, ter hoogte van Zavetem, maar hier kun je, als je er bekend bent en de juiste rijstrook kiest, redelijk snel door heen zijn.

Het begint echter te regenen en voordat we de Kennedytunnel inrijden, lopen de rechter 2 rijstroken vol, maar ook hier kun je, redelijk lang doorrijden op de linker 3 rijstroken en aan het einde van de Kennedytunnel rijdt het weer en kan ik probleemloos de richting Breda kiezen, waarna we de A4, richting Bergen op Zoom opdraaien; het is nog geen 18:00 uur.

IMG_1925

Vreemd genoeg staan we op de A4 in de file en dat kost ons uiteindelijk een kwartier, maar om 18:15 uur zijn we dan weer veilig thuis.

De koffers zijn snel uitgepakt en om 21:00 uur, als de nachtstroom ingaat, zal de eerste was staan te draaien, maar eerst eten we een simpele paste met uitsluitend knoflook, olie en gedroogde pepers.

IMG_1927

We hebben vandaag 1.010 kilometer gereden.

image

IMG_1896

Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dag 18: Binasco (I) – Bergen op Zoom

 1. Reny zegt:

  Fijn dat het gelukt is met de slaapmedicatie !
  En ik denk dat het toch wel weer lekker is om thuis te zijn, ondanks het vieze weer…….

  Geliked door 1 persoon

 2. leen zegt:

  net even jullie hele reisverslag gelezen, mooie reis en lekker eten 😉
  Nu nog lekker nagenieten

  Geliked door 1 persoon

 3. Thed zegt:

  Ik heb genoten van je reisverslagen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s