Rondreis Agroturismo Grande

We gaan genieten van het authentieke en landelijke Sicilië tijdens onze 18-daagse rondreis langs de mooiste agriturismo’s van Sicilië. Er wacht ons een persoonlijk welkom, een gastvrij verblijf en producten van het domein zelf, zoals: wijn, olijfolie, citrusfruit en nog veel meer.

Onze 18-daagse reis in het kort

Wij rijden op 29 september 2015 op ons gemak via Zwitserland, waar we zullen overnachten, naar het noorden van Italië, waar we in Genua aan boord zullen gaan voor de overtocht naar Sicilië. Aan boord hebben we een comfortabele 2-persoons binnenhut met douche/toilet op het bovendek.

sicilia-agriturismo-eigen-auto-grande

Nadat we in Palermo van boord zijn gegaan, rijden we, heerlijk uitgerust, westwaarts naar Agriturismo Baglio Santacroce, een ommuurd landgoed met een karakteristieke binnenplaats, omringd door groene heuvels en een geurende tuin. In de verte lonkt de zee met haar uitgestrekte stranden en vissersplaatsjes als Scopello of de middeleeuwse vestingstad Erice.

baglio-s_croce-760-

Door de uitgestrekte wijngaarden rond Marsala rijden we naar naar Castelvetrano in het binnenland van Selinunte met haar indrukwekkende tempels. Wij verblijven in Agriturismo Case di Latomie, een  eeuwenoude boerderij met olijfgaarden, te midden van cactusfruit en kappers.

Agriturismo Case di Latomie

De volgende stop is Agriturismo Gigliotto, een voormalig klooster dat is omgebouwd tot een prachtige wijnboerderij. De ligging is geweldig, in de heuvelachtige streek tussen Piazza Armerina en Caltagirone.

Agriturismo Gigliotto

Via Agrigento met haar beroemde Valle dei Templi, vervolgen we onze reis naar de oostkant van het eiland, waar we in Carlentini opnieuw neerstrijken in zo’n rustieke agriturismo, Agriturismo Tenuta di Roccadia. Vanaf deze boerenhoeve, omgeven door citrus- en amandelbomen hebben we een schitterend uitzicht op de toppen van de Etna.

Agriturismo Tenuta di Roccadia

Hierna schepen we weer in voor de terugreis en zullen we in het noorden van Italië nog een nachtje in een hotel slapen, waarna we de laatste 1.000 kilometer naar huis zullen afleggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s